Feluri Principale Rețete

Reteta :Aripioare glazurate cu sos Teriyaki si legume asiatice

Satisfacți-va pofta cu această rețetă delicioasă de aripioare de pui cu sos teriyaki și legume la wok!

Reteta :Aripioare glazurate cu sos Teriyaki si legume asiatice

Dificultate:BeginnerTimp de preparare: 30 de minuteTimp de coacere, fierbere, prăjire: 40 de minuteTimp de odihnire: 40 de minuteTimp total: minutePorții:4 porțiiCalorii:300 kcal Cel mai bun anotimp:Potrivită în orice anotimp

Descriptiere

Aripioarele de pui suculente și aromate sunt marinare într-o combinație delicioasă de ulei de susan, usturoi, piper și vin alb, apoi coapte la cuptor și glazurate cu un sos Teriyaki dulce-picant. Servite alături de legume crocante la wok și orez basmati, aceste aripioare de pui vor deveni rapid o rețetă preferată în familia ta!

Ingrediente

Mod de preparare:

  1. Marinarea aripioarelor de pui:
    Curățați și crestați aripioarele de pui.
    Amestecați într-o pungă uleiul de susan, piperul, usturoiul zdrobit și vinul alb.
    Adăugați aripioarele de pui în pungă și lăsați-le la marinat timp de o oră.
  2. Prepararea sosului Teriyaki:
    Într-o crăticioară, amestecați sosul de soia cu amidonul alimentar.
    Adăugați oțetul de vin, ghimbirul ras, mierea și zahărul brun.
    Fierbeți amestecul timp de 2-3 minute până când sosul se îngroașă.
  3. Prepararea aripioarelor de pui:
    Preîncălziți cuptorul la 200°C.
    Puneți aripioarele de pui într-o tavă și coaceți-le timp de 30 de minute.
    După jumătate de oră, scoateți-le din cuptor și ungeți-le cu sos teriyaki pe o parte. Mai lăsați-le 5 minute în cuptor.
    După aceea, întoarceți-le și ungeți-le cu sos teriyaki și pe cealaltă parte. Presărați aripioarele de pui cu susan.
    Mai lăsați-le 5 minute în cuptor.
  4. Prepararea legumelor la wok:
    Tăiați legumele în bucăți potrivite: ceapa cuburi, ardeii cuburi, ciupercile felii groase, dovleceii cuburi.
    Sotează legumele în ulei de susan încins începând cu ceapa și usturoiul, apoi adăugați ardeii, ciupercile și dovleceii.
    Când legumele sunt gata, adăugați orezul basmati fiert și sosul de soia. Asezonează cu sare și piper și amestecați bine.
  5. Servire:
    Serviți aripioarele alături de legumele la wok.

Note

  • Descoperă rețeta simplă și delicioasă de aripioare de pui cu sos teriyaki și legume la wok.
  • Savurează aromele autentice ale bucătăriei asiatice în confortul casei tale!
Cuvinte cheie:aripioare, susan, teriyaki, wok, legume

Daca v-a placut incercati si Rețeta de sos Bolognese-ideal pentru paste

Vizitati si http://retete-rapide.ro

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *