Dulciuri Rețete

Pasca a la Nicole, o altfel de pasca

Pasca mea seamana cu o placinta, este foarte fina si aromata. Foile sunt din aluatul de cozonac fara framantare.

Pasca a la Nicole, o altfel de pasca

Dificultate:BeginnerTimp de preparare: 30 de minuteTimp de coacere, fierbere, prăjire: 40 de minuteTimp de odihnire: 40 de minuteTimp total: minutePorții:4 porțiiCalorii:300 kcal Cel mai bun anotimp:Primăvară

Descriere

Aceasta reteta  e atat de simpla si de usoara incat este imposibil sa nu va reuseasca.
Pur si simplu amestecam cu o lingura toate ingredientele pentru cozonac si nu framantam deloc.
Aromele predominante sunt cele ale brânzei de vaci, care adaugă o notă ușor acrisoară și dulce.
Stafidele adaugă o dulceață naturală și un pic de textură fructată, transformând pasca într-o experiență gustativă echilibrată.

Ingrediente pentru cozonac

  • Ingrediente pentru umplutura

Mod de preparare

  1. Prima dată, făina se cerne într-un vas.
  2. Pentru aluat, se pune drojdia cu laptele călduț și două linguri de zahăr să dospească într-o gropiță făcută în castronul cu făină.
  3. Topim untul și îl lăsăm să se răcească.
  4. Când drojdia s-a activat și începe să crească (cam după 10 minute) se adaugă gălbenușurile, restul de zahăr, aromele, puțină sare și untul topit călduț, nu fierbinte!
  5. Se amestecă până se încorporează toată făina și se obține un aluat elastic, nu foarte îndesat.
  6. Nu se frământă deloc, doar se amestecă ingredientele cu făina! Se acoperă vasul și se lasă aluatul la cald, timp de o oră.
  7. După o oră, cu mâinile unse cu ulei, se împarte aluatul în trei.
  8. Pe o folie de plastic se întinde fiecare foaie cu degetele, cât mai subțire și uniform.
  9. Umplutura se împarte și ea în trei părți egale și se întinde pe fiecare foaie.
  10. Rulam pasca cu grijă folosind folia de dedesubt pentru a o pune în tavă.
  11. Se mai lasă la dospit 30 de minute și se unge cu ou deasupra.
  12. Eu am folosit o tavă întinsă și le-am copt pe rând, poate fi folosită și tava de cozonac și atunci pasca va lua forma tavii. Pasca se va crăpa pe mijloc.
  13. Se coace 50 de minute la 160 de grade.

  • Pasca este adesea asociată cu sărbătoarea Paștelui și este un element central în tradițiile culinare ale multor comunități. Aspectul și gustul acestei prăjituri pot varia în funcție de regiune și de rețeta specifică folosită.
Cuvinte cheie:masa de paste, pasca, paste, ricotta, stafide

Daca v-a placut reteta incercati si Tarta cu Lime: Rafinament și Prospețime Într-un Desert Clasic

Puteti vizita si http://retete-rapide.ro

Aceasta pasca a fost premiata de Chef Florin Dumitrescu-https://www.facebook.com/photo/?fbid=314772446671641&set=a.204542564361297&locale=ro_RO

S-ar putea să-ți placă și...

3 comentarii

  1. Trasca Maria spune:

    Wau cum arata!!!! Felicitari! O sa incerc si eu acesta super pască .Revin cu poze 😀

  2. multumesc frumos! cu aceasta pasca am castigat locul trei la un concurs organizat de Chef Florin Dumitrescu si Electrolux!

  3. […] Daca v-a placut incercati si Pasca a la Nicole, o altfel de pasca […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *