Feluri Principale Preparate din Pește Rețete Supe & Ciorbe

Ciorbă de pește din Delta Dunării

Ciorba de peste se numără printre rețetele de ciorba extrem de simplu de făcut. Secretul unei ciorbe de peste gustoase este pestele, care trebuie sa fie proaspăt si cat mai diversificat. Leușteanul este ingredientul care da savoarea ciorbei.

Ciorbă de pește din Delta Dunării

Dificultate:BeginnerTimp 30de preparare: 30 de minuteTimp de coacere, fierbere, prăjire: 40 de minuteTimp de odihnire: minuteTimp total:1 oră 10 minutePorții:4-5 porțiiCalorii:300 kcal Cel mai bun anotimp:Vară

Descriere

Ciorba de pește din Delta Dunării este o mâncare tradițională românească, cu origini în regiunea deltei dunărene. Este o combinație delicioasă de pește proaspăt, legume și condimente, care oferă o explozie de arome și gusturi autentice.
Această ciorbă este pregătită, în mod tradițional, cu un amestec de pește proaspăt din Dunăre, precum crap, știucă, șalău sau alți pești disponibili în zonă. Pe lângă pește, ingredientele de bază includ ceapă, ardei, cartofi și roșii. Condimentele cheie sunt usturoiul si leusteanul proaspat.
Procesul de preparare începe cu curățarea și tăierea legumelor .
Peștele este curățat și porțiunile sale sunt adăugate în oala cu legumele fierte, pentru a se găti împreună până când peștele este fraged și suculent.
Ciorba de pește din Delta Dunării se servește fierbinte, de obicei cu o felie de pâine de casă sau mămăliguță.

Ingrediente

Mod de pregatire

  1. in primul rand legumele(ceapa, ardeiul, roșiile si cartofii) se curata si se spală.
  2. pestele se curata de solzi, se taie si se spală.
  3. cartofii se taie in jumătăți sau întregi in funcție de mărimea lor si se pun la fiert împreună cu celelalte legume tăiate cuburi.
  4. se adaugă sare si se fierb pana când cartofii sunt aproape fierți.
  5. adaugă sucul de roșii si oțetul
  6. condimentam zeama astfel incat, trebuie sa fie un pic mai sărată si mai acra înainte de a pune pestele, astfel pestele va lua din gustul ciorbei si invers.
  7. punem pestele peste zeama.
  8. se taie jumătate din cantitatea de leuștean si se pune peste peste.
  9. lasam sa fiarba cam 5 min din momentul in care a inceput sa fiarba.
  10. se scoate pe un platou pestele împreună cu cartofii si leușteanul tăiat mărunt si se servesc cu mujdei de usturoi.

Notes

  • Ciorba de pește din Delta Dunării se servește fierbinte, de obicei cu o felie de pâine de casă sau mămăliguță. Poate fi îmbunătățită cu un strop de smântână sau iaurt înainte de servire, pentru o textură cremoasă și o aromă bogată.

Indiferent dacă ești un pasionat al bucătăriei românești sau pur și simplu îți dorești să descoperi arome autentice, ciorba de pește din Delta Dunării este alegerea perfectă pentru o masă delicioasă și reconfortantă. Așadar, pregătește-te să te lași răsfățat de savoarea unică a acestei mâncăruri tradiționale românești!

Va doresc, pofta buna!

Daca v-a placut incercati si Saramura de crap cu mămăliguță

Vizitati si http://retete-rapide.ro

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. […] Daca v-a placut reteta, incercati si Ciorbă de pește din Delta Dunării […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *