Dulciuri Rețete

Negresă cu nuci și zmeură

„Savurează acest desert rafinat alături de cei dragi sau împărtășește-l la evenimentele speciale pentru o experiență culinară de neuitat.”

Negresă cu nuci și zmeură

Dificultate:BeginnerTimp de preparare: 30 de minuteTimp de coacere, fierbere, prăjire: 40 de minuteTimp de odihnire: 40 de minuteTimp total: minutePorții:4 porțiiCalorii:300 kcal Cel mai bun anotimp:Potrivită în orice anotimp

Descriere

Încântă-ți simțurile cu o negresă delicioasa, îmbogățită cu nuci crocante și explozia dulce-acrișoară a zmeurelor proaspete.
Rețeta noastră simplă și delicioasă te va îndemna să te bucuri de fiecare mușcătură.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge cu unt o tavă pentru copt de dimensiuni potrivite.
  2. Într-un vas rezistent la căldură, topim ciocolata împreună cu untul la foc mic, amestecând până la obținerea unei compoziții netede. Lăsăm să se răcească.
  3. Mixăm ouăle și zahărul până obținem o compoziție omogenă și spumoasă. Adăugăm apoi extractul de vanilie și sarea si amestecăm bine.
  4. Turnăm treptat amestecul de ciocolată topită în bolul cu ouă și amestecăm până la încorporare completă.
  5. Adăugăm faina în compoziția de ciocolată, amestecând ușor până la omogenizare.
  6. Punem nucile tocate , amestecând ușor pentru a le încorpora în aluat.
  7. Turnăm aluatul rezultat în tava pregătită (28×18,5)și nivelăm suprafața.
  8. Zmeura se pune deasupra din loc in loc
  9. Coacem în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când marginea prăjiturii începe să se desprindă ușor de marginile tăvii și un test cu scobitoarea iese curat din centrul prăjiturii.
  10. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească în tavă înainte de a o tăia în bucăți pătrate sau dreptunghiulare.
  11. Putem servim negresa cu nuci și zmeură alături de o înghețată de vanilie sau cu o cupă de smântână.

Notes

  • Adăugarea nucilor la rețeta de negresă cu zmeură poate să aducă o nouă dimensiune de gust și textură la desert.
  • Poți alege între diferite tipuri de nuci, cum ar fi nucile, migdalele sau alunele.
Cuvinte cheie:dulce, gustare, savuroasa, delicata, usor, aromata

Negresa cu zmeura poate fi o alegere minunată pentru cei care iubesc combinația de ciocolată și fructe proaspete.

Este important să încerci și să experimentezi, adaptând reteta după preferințele tale și ale celor pentru care pregătești desertul.

Daca v-a placut incercati si Reteta de papanași cu dulceață

Vizitati si http://retete-rapide.ro

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *